2022-04-04 12:31:33• hírek • Bede Emőke

Újabb ukrán gyerekek érkezésére számítanak a Szatmár megyei hatóságok

A Szatmár Megyei Prefektusi Hivatal vezetése hétfő délelőtt a katasztrófavédelem, a tanfelügyelőség, a gyermekvédelmi igazgatóság és a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal képviselőivel, illetve a Romániai Ukránok Egyesülete szatmári szervezetének elnökével, Liuba Horvattal egyeztetett.

Mivel a következő napokban egy újabb ukrajnai gyermekcsoport érkezhet Szatmár megyébe a halmi határátkelőn keresztül, ezért Radu Roca prefektus szeretné, ha az illetékes szervek időben felkészülnének fogadásukra, azaz gondoskodnának a szállításukról, megfelelő elszállásolásukról és élelmezésükről is. Annak érdekében, hogy szükség esetén akár 200 gyermek számára is biztosítani tudják az említetteket, létrehoztak egy munkacsoportot, melynek fő feladata e folyamat előkészítése és esetleges lebonyolítása lesz.


A Szatmár megyei hatóságok és civil szervezetek számára nem ismeretlen a segítségnyújtás ezen formája, ugyanis az elmúlt héten már érkezett egy 176 főt számláló, többnyire állami gondozásban élő gyerekekből álló csoport Szatmárnémetibe. Erről részletesebben ide kattintva elérhető cikkünkben írtunk.


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: